5 gode rutiner du med fordel kan gøre brug af efter træning

Kvinde der går i bare fødder
5 gode rutiner du med fordel kan gøre brug af efter træning
Henrik Andersen
-
03/02/2023
-

Der er rigtig mange fordele ved træning. Både for krop og sjæl. Men for huden og nogle gange håret er det en anden sag. Sved og varme er hårdt for huden og hovedbunden. Det kan give fedtet hud og hår. Omvendt kan man også få ret tør hud og hår, især hvis man træner meget vandsport eller udendørs.

Uanset hvilken træningsform du udøver, om du bruger et sportsur eller ej, behøver du ikke døje med hudproblemer derefter. Med nogle gode rutiner efter træning, kommer du langt. Læs med herunder eller læs denne guide.

Skru ned for temperaturen og tiden

Når du er færdig med træning, skal du i bad. Har du mulighed for selv at styre temperaturen, så undgå for varmt vand. Det gælder altid, når vi taler bad og hudpleje, men især, når kroppen i forvejen har fået varmen. Varmt vand tørrer huden ud, så skru ned, hvis du kan.

Ikke nok med det, så undgå også gerne at stå under bruseren for længe. Jo kortere bad, jo kortere tid er din hud under varmt vand.

Rens først efter træning

Træner du om morgenen, kan du måske vente med at bruge din ansigtsrens til bagefter. Du skal nemlig ikke rense alt for mange gange om dagen, men det er en stor fordel at få vasket sved og snavs af, når du er færdig med at træne. Kan du ikke vente, så rens med et meget mildt og oliebaseret produkt.

Brug bløde materialer

Når du har svedt og badet er din huds porer åbne og eksponerede. Derfor er det rigtig hårdt for den, hvis den også bliver skrubbet og revet på. Brug hellere et blødt håndklæde end et hårdt, og hvis ikke du skal videre på job eller en særlig aftale, så tag blødt tøj på bagefter.

Fugt forsigtigt

Efter bad, så brug fugtighedscreme på både krop og ansigt. Det skal gerne være to forskellige. Det behøver ikke være en meget fed creme, du bruger i ansigtet, når du lige har trænet. Det er nemlig en fordel, at cremen absorberes hurtigt, da man tit skal hurtigt videre lige efter træningen. Gem den gode, fede creme eller olie til om aftenen eller dage, hvor du ikke lige har trænet og skal videre.

Lynrutinen

Meget ofte skal man hurtigt videre, når man har trænet og det er ikke altid der, man synes man har tid, til den store rutine efter badet. Her kan anbefales, at du bruger creme på ansigt og krop. Til håret kan man få smarte leave-in hårkure, som du enten smør eller sprayer i dit hår og så behøver man faktisk ikke gøre mere.

Copyright 2024 - Pilanto Aps